Ingrediënten voor 6 personen
- 8 takjes lavendel
- 30 gr vanille suiker
- 2 gr agar agar
- 4 dl amandelmelk
- 2 dl amandelroom
- 1 doosje rood fruit
- 2 eetlepel bloemsuiker
- Enkele blaadjes citroenmelisse
Bereiding
Strip de lavendelbloemen van de steeltjes. Breng de amandelmelk en room samen met de vanillesuiker en lavendelbloemen aan de kook. Zet het vuur meteen af en laat de mengsel trekken en afkoelen. Zeef dit mengsel en voeg de agar agar toe. Breng deze melk opnieuw al kloppend aan de kook en laat al kloppend ongeveer 1 minuut doorkoken. Vul de potjes met de helft van het rood fruit. Laat de panna cotta ondertussen een beetje afkoelen en giet dan over het fruit. Leg nog wat rode vruchten op de panna cotta. Laat de panna cotta 1 uur opstijven in de koelkast. Werk de potjes af met de rest van de rode vruchten, een takje citroenmelisse en de bloemsuiker