Koolrabi gerst slaatje met feta*

Standaard

Ingrediënten voor 4 personen   20150705_190427

1 grote koolrabi
300 gr feta
een pakje radijskiemen
1 kop gare erwten
300 gr parelgerst
4 takjes munt ( of meer naar smaak)
sap van 1 kleine citroen
5 el olijfolie
5 el geroosterde zonnebloempitten

Bereiding

Gerst 25 minuten koken ( kooktijd zie verpakking)  op een zacht vuurtje met een beetje zeezout? Daarna even laten afkoelen
Koolrabi ik kleine blokjes snijden en 10 minuten stomen in stoommandje,vooral niet te plat koken en ook even laten afkoelen
Ondertussen feta verkruimelen, de pitten roosteren ( in hete pan met een beetje olijfolie tot ze goud bruin zijn) en de munt fijn snipperen
Gerst en koolrabi met alle ingrediënten in een grote slakom mengen.
Lauw of koud opdienen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s