80 gr bruine linzen
150 vegetarisch gehakt
1 teentje look
2 grote paprika geel of rood
1 kleine ui
50 gr gemalen kaas
1 ei
3 eetlepel olijfolie
1 eetlepel groentebouillon
1 koffielepel komijnpoeder
1 koffielepel korianderpoeder
2 romeinse slaharten
Bereiding
Kook de linzen gaar ( kooktijd zie aanduiding op de verpakking, 2 delen water 1 deel linzen) en voeg de bouillon toe.
Was de paprika’s en snij ze in twee langs de lange zijde. Verwijder het zaad en stoom de paprika 10 minuten in een stoommandje.
Zet de gril van de oven op 180°C.
Snipper de ui en het teentje look fijn. Voeg dit bij de gare linzen. Meng ook de kruiden, het vegetarisch gehakt en het opgeklopt ei onder het mengsel.
Doe het mengsel in de gaar gestoomde halve paprika’s. Strooi een eetlepel gemalen kaas op de gevulde paprika’s en zet ze 10 min onder de gril in de oven.
Snij de romeinse sla dwars in 4 parten. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en grof zeezout. Gril de sla kort langs beide kanten in een hete grilpan.