Gevulde veggie-paprika met gegrilde sla*

Standaard

Ingrediënten voor 2 personen 20150721_190546

80 gr  bruine linzen

150 vegetarisch gehakt

1 teentje look

2  grote paprika  geel of rood

1 kleine ui

50 gr gemalen kaas

1 ei

3 eetlepel olijfolie

1 eetlepel groentebouillon

1 koffielepel komijnpoeder

1 koffielepel korianderpoeder

2  romeinse slaharten

Bereiding

Kook de linzen  gaar ( kooktijd zie aanduiding op de verpakking, 2 delen water  1 deel  linzen) en voeg de bouillon toe.

Was  de paprika’s en snij ze in twee langs de lange zijde. Verwijder het zaad en stoom de paprika 10 minuten in een stoommandje.

Zet de gril van de oven op 180°C.

Snipper de ui en het teentje look fijn. Voeg dit bij de gare linzen. Meng ook de kruiden, het vegetarisch gehakt en het opgeklopt ei onder het mengsel.

Doe het mengsel in de gaar gestoomde halve paprika’s. Strooi een eetlepel gemalen kaas op de gevulde paprika’s en zet ze 10 min onder de gril in de oven.

Snij de romeinse sla dwars  in 4 parten. Besprenkel rijkelijk met olijfolie en grof zeezout. Gril de sla kort langs beide kanten in een hete grilpan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s