Tajine met lamsvlees en zoete aardappel

Standaard

Ingrediënten   voor 6 personen

  • 3 el kokosolie
  • 3 grote teentjes knoflook, geplet
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 500 g lamsfilet / lamskoteletten
  • Water 1 grote tas
  • 2 wortelen
  • ¼ knolselder
  • 1 zoete aardappel
  • 3 aardappelen
  • 1 gele paprika
  • 6 dadels ontpit
  • 2 eetlepels ras el hanout
  • 2 el amandelschilfers
  • peper en zout
  • verse grove peterselie

 

Bereiding

  1. Schil de wortelen, de knolselder, de aardappelen en zoete aardappel en snij in middelgrote stukken van 2 cm. Let op de stukken moeten ongeveer even groot zijn. Was de paprika en snij in lange repen.
  2. Verhit de olie in de tajineschotel op een hoog vuur. Bak het vlees aan. Voeg de knoflook toe en daarna de uien, Stoof de ui en de look goudbruin aan, zet het vuur lager en meng alles goed.
  3. Haal het lamsvlees uit de tajine. Doe al de groenten en de dadels in de tajine en giet 1 dl water over de groenten. Voeg ook de ras el hanout, peper en zout toe. Zet het deksel op de tajine en laat de groenten 20 minuten garen op een middelmatig vuur.
  4. Zet het vuur lager en voeg het gebakken lamsvlees toe, laat alles nog 5 minuten opwarmen op een laag voor.
  5. De grove peterselie in grote stukken en de amandelschilfers over de tajine verdelen en serveren.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s