Glutenvrije herfsttaart met rode biet en boerenkool

Standaard

Voor de bodem zie
https://smullebek.wordpress.com/2015/07/14/glutenvrije-pizzabodem-met-bloemkool-en-kikkererwtmeel/
Je kan de bloemkool ook vervangen door pompoen.

Ingrediënten           20161109_122200
2 rode uien
200 g gekookte rode bieten
4 el olijfolie
150 g boerenkool
20 g pijnboompitten
100 g zachte geitenkaas

Bereiden
Verwarm de oven voor op 190°C.
Snipper de boerenkool fijn in reepjes en laat ze slinken in een bodem water. Snij ondertussen de uien in dunne partjes. Snij de bieten in blokjes. Schep de ui en biet in een kom, meng ze met 2 el olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verdeel de groenten over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15 min. in het midden van de oven.
Bak de bodem mee met de groenten.
Laat de boerenkool uitlekken in een vergiet en druk er met een lepel zo veel mogelijk vocht uit. Giet de rest van de olie over de voorgebakken bodem en verdeel de boerenkool erover. Leg de geroosterde biet en ui erop. Bestrooi met de pijnboompitten en verkruimel de geitenkaas erover.
Bak de taart nog 20 min. in de oven op 180°C.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s