Crostini met rauwe ham en kruidige chocolade perensalsa

Standaard

crostini-chocoNodig : puntzak, bakpapier
Ingrediënten  voor 8 personen

  • 1 grote rijpe peer, in heel kleine blokjes
  • zeste en sap van ½ sinaasappel
  • 1 eetlepel walnootolie
  • 1 eetlepel choconips
  • 3 eetlepels pure chocolade
  • 2 eetlepels fijngehakte walnoten
  • snufje pimentpoeder
  • 2 ciabatta broodjes in plakjes van 3 cm
  • 100 g rauwe (Parma- of Serrano-) ham, in brede repen

Bereiding
Verwarmde oven op 180°C.
Doe de pure chocolade in een puntzak, hang de puntzak in een hoge beker met heet water, zodat de chocolade helemaal smelt.
Meng in een kom de blokjes peer met het sap en de zeste van de sinaasappel. Voeg ook de walnootolie en stukjes hazelnoot toe. Breng op smaak met zout, versgemalen zwarte peper en een snufje pimentpoeder.  Snij de ham in reepjes.
Bestrijk de plakjes ciabatta met walnootolie en rooster ze 5 min in de ovenop bakpapier tot ze knapperig en mooie goudbruin gebakken zijn. Schep op elke crostini een lepel perensalsa en drapeer er enkele reepjes ham op. Leg de crostini op een schaal.
Afwerking: knip een klein puntje van de puntzak en trek sliertjes gesmolten chocolade over de crostini’s. Strooi er de choconips over en serveer lauw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s