Wintertaart met witloof, peren en chaume op glutenvrije bodem

Standaard
Nodig: blender   bakplaat   bakpapier  taartvorm
Voor de bodem
Ingrediënten voor 4 personen
  • 400gr pastinaken 100 g amandelpoeder (voor de taartbodem)
  • 25 gr maisbloem
  • 2 eieren (voor de taartbodem, losgeklopt)
  • 2 el tijm (voor de taartbodem)
  • Peper en zout  (voor de taartbodem)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220°C. Schil de pastinaken en snij ze in grote stukken van 2 cm.
Stoof de blokjes pastinaak tot ze beetgaar zijn en mix ze heel fijn in de keukenrobot en doe in een mengkom. Meng er het amandelpoeder en de tijm door. Kruid met peper en zout. Maak een kuiltje in het midden, doe er de eieren in en kneed tot een deeg.
Leg op een bakplaat een stuk bakpapier, schep de pastinaakpuree op de plaat en smeer met de bolle kant van een lepel een gelijkmatige bodem. Bak de bodem gedurende 15 minuten in de oven.

Voor de vulling
Ingrediënten

  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 koffielepel kaneel
  • 4 stronken witloof
  • 1 peer in dunne parten gesneden
  • 1 stuk chaume van 200 gr zonder korst
  • 5 dl room
  • 2 eieren
  • 100 g gemalen kaas
  • Peper en zout

Bereiding
Was de stronken witloof en snij ze tweemaal overlangs door. Verwijder de harde kern. Kook het witloof bijna gaar in lichtjes gezouten water en laat zeer goed uitlekken.
Bak de pastinaak bodem zoals beschreven. Haal de bodem uit de oven en smeer een laagje mosterd over de bodem, strooi de kaneel erover. Leg de stronken witloof, in de lengte gesneden, in stervorm in de bakvorm. Leg daartussen de partjes peer en de stukken chaume.
Kluts de eieren en de room en giet het mengsel over het witloof, de peren en de kaas. Bestrooi met wat geraspte kaas. Bak de taart 40 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s