Triffle yoghurtroom met granola en perensalsa
Nodig: bakplaat, bakpapier, spuitzak en serveerglaasjes
Ingrediënten (voor 8 pers.):
• 40 cl slagroom
• 750 g Griekse yoghurt
• 2 kl cardemon
• enkele druppels oranjebloesemwater
• 3 malse peren
• 75 g hazelnoten
• 75 g amandelen
• 75 g walnoten
• 75 g havervlokken
• 50 g kokosbloesemsuiker
• 10 g zonnebloemolie
• 120 g acaciahoning of andere honing
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 150°C.
Voor de granola. Hak de noten fijn. Voeg bij de noten de havervlokken, kokosbloesemsuiker, 100 g honing, zonnebloemolie en 1 kl cardemon toe en meng goed. Leg het notenmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 25 min. in de oven. Schep regelmatig om.
Voor de room. Klop de slagroom stijf en voeg de yoghurt toe.
Voor de perensalsa. Schil de peren en snij ze in kleine blokjes van 1 cm, meng de peren met het oranjebloesemwater, 1 el honing en 1 kl cardemon.
Doe in elk dessertglaasje een koffielepel granola daarop 1 koffielepel perensalsa, dan een laagje room en herhaal dit; eindig met een laagje granola. Zet de glaasjes in de koelkast tot je ze serveert.
Tip: verdeel het laatste laagje granola over de glaasjes vlak voor het serveren in de glaasjes, dan blijft de granola lekker krokant.
***morgen volgt recept nr 2 ***