Bio dessert nr 2

Standaard


Exotische zijden tofucréme met mango en amandelen

Nodig: pan, spuitzak en serveerglaasjes
Ingrediënten: 8 personenzijdentofu

  • 600 g zijden tofu
  • 3 el agavesiroop
  • 1 koffielepel gemberpoeder
  • 8 speculaas koekjes
  • 250 ml amandelmelk
  • 2 mango’s
  • 50 g amandelschilfers

Bereiding:
Laat de zijden tofu goed uitlekken.
Meng de tofu met de agavesiroop en de gemberpoeder tot een gladde crème, zet de crème in de koelkast.
Rooster de amandelschilfers. Schil de mango en snij in kleine blokjes van 1 cm.
Drenk de speculaasjes kort in de amandelmelk, breek ze en plaats ze op de bodem van de glaasjes. Strooi er een koffielepel amandelschilfers en een koffielepel mango blokjes op.
Doe vervolgens de tofucrème met een spuitzak tot de helft in de glaasjes. Ga verder met een laagje koekjes, amandelen, mango en eindig met een laagje tofucrème.
Bestrooi met de rest van de amandelschilfers.
Dien meteen op of bewaar ze in de koelkast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s