Pastinaak-rode biet röstis

Standaard

jamiemagazine16wk4-rosti-mierikswortel-bietjesbijgerecht   4 à 5 personen
Nodig : rasp  pan of bakplaat met bakpapier
Ingrediënten    
Pastinaak – 3 (500 gram)
Kleine rode biet 1 ( 50 gr)
Kokosmeel – 100 gram
Geraspte kaas – 100 gram
Knoflook – 1 teen
Peper –
Zout –
Verse basilicum – 5 gram
Ei – 4
Kokosolie

Bereiding
Was de pastinaken en de rode biet en rasp ze apart grof boven een schaal of snij ze in dunne sliertjes met de spirelizer. Pers de knoflook. Snijd de basilicum fijn
Voeg de geraspte kaas, kokosmeel,look,basilicum, peper en zout toe aan de pastinaak.
Kluts de eieren, meng ze door het mengsel en kneed kort tot een deeg. Voeg als laatste de rode biet toe en haal alles even door elkaar.
Maak balletjes van het deeg ter grote van een pingpongbal.
Plet de balletjes tussen je handen tot koekjes. Zet een pan op het vuur en doe de kokosolie erin, bak de koekjes aan beide kanten goudbruin in ongeveer 5 – 8 minuten
Voeg zo nodig tijdens het bakken wat kokosolie toe.
Of bak de röstis bakplaat met bakpapier.

Eén reactie Volgende »

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s