Hoofdgerecht 4 à 5 personen
Nodig : stoofpot pan
Ingrediënten
- 75 g boter
- 2 eetlepels sesamolie
- 600 g goed seitan
- 6 sjalotjes
- 3 eetlepels zilveruitjes
- 2 kleine tomaten
- 2 winterwortels, in blokjes
- 300 ml groentebouillon (2 el bouillon op 250 ml warm water)
- 350 ml volle rode wijn
- 2 laurierblaadjes
- 2 takjes tijm
- 2 takjes peterselie
- 2 teentjes knoflook
- 1 el shoyu of tamari
- 1 el kuzu
- 250 g kleine champignons
Bereiding
Neem een pot met zwaar deksel, bij voorkeur een gietijzeren kookpot.
Snij de seitan in grote stukken van 3 cm. Snij de champignons in 4 partjes. Snij de sjalotten in ringen en de wortelen in plakjes van 1 cm. Halveer de tomaten en haal de pitjes eruit. Snij de tomaat in fijne reepjes
Verhit de olie en sauteer hierin de grofgesneden sjalotten, voeg na een minuut de gesneden wortelen toe en sauteer verder. Doe hierbij de in blokjes seitan en de gesneden champignons en sauteer nog even verder.
Maak ondertussen een bouquet garni door de laurierblaadjes met de tijm en peterselie bij elkaar te binden met keukengaren.
Voeg alle overige ingrediënten in de kookpot toe, laat ¼ kop bouillon over voor het oplossen van de kuzu.
Laat het gerecht onder gesloten deksel gedurende 30 minuten zachtjes sudderen. Controleer de gaarheid van de groenten en voeg op het einde de opgeloste kuzu toe om het geheel te binden.
Laat nog enkele minuten sudderen en dien warm op.