Tulband van rivierkreeft gehuld in witte

Standaard

Ingrediënten  voor 8 personen
Nodig : serveerringen 6 à 8 cm, steelpan
·      300 gr rivierkreeftjes(voorverpakt)20161113_164648
·      120 gr spek
·      2 kleine sjalot
·      Postelein om af te werken
·      2 komkommer
·      140 gr witte chocolade
·      2 rijpe mango
·      1 kl gember
·      2 kl kurkuma
·      1 kl cayennepeper

Bereiding
Spoel de riviekreeften en hak ze grof met een scherp mes.
Snij van de komkommer 4 dunne plakken. Schil de rest van de komkommer en snij in fijne blokjes. Schil de mango en snij de mango in kleine stukjes.
Doe de stukjes rivierkreeft in een ruime mengschaal.
Pel de sjalot en snipper ze zo fijn als je kunt. Snij het spek in dunne fijne reepjes. Bak het spek en de sjalot aan in een pan zonder olie.
Doe de helft van de mango in een steelpannetje, voeg er 2 el water bij en verwarm de mango tot een gladde moes. Roer er de witte chocolade onder en laat deze langzaam smelten. Voeg ook de kruiden en het spek/sjalot mengsel toe. Roer alles goed om en laat de saus afkoelen.
Meng de koude saus onder de rivierkreeftjes, samen met de rest van de mango en komkommerblokjes, kruid af met wat peper van de molen en een snuifje zout.
Leg een metalen ring op een bord. Wikkel in de ring een plak komkommer en vul de ring op met het riveerkreeftjes mengsel. Verwijder de ring. Werk de tulband af met enkel blaadjes postelein.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s