Netelsoep met koolrabi en madeliefjes

Standaard

Ingrediënten voor 6 personenIMG_1431

20 tal brandneteltoppen

4 wortels

1 grote koolrabi

3 grote uien

1 el kurkuma

2 el bouillon

2 liter water

2 el kokosolie

een handvol madeliefjes

pezo

Bereiding

Schil de uien, snij ze grof.  Schil de  wortelen en snij in grote stukken, snij de koolrabi in grote repen.
Verwarm het kokosolie in een soepketel en fruit hierin de ui, voeg een kop water toe en voeg  de andere groenten toe.  Stoof de groenten gedurende 5 minuten op een zacht vuur, regelmatig roeren.
Overgiet de gestoofde groenten met de rest van het water, voeg ook groentebouillon en kurkuma toe en kook gedurende 20 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Mix de soep, schep de soep in kommen en werk af met madeliefjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s