Welkom op mijn blog (gestart op 26 oktober 2008)
Na de nodige dieet-zijwegen te hebben bewandeld, heb ik de gezonde hoofdweg gevonden.
Ik wil met deze blog mensen bereiken die opzoek zijn naar kookadviesen om lekkere evenwichtige maaltijden te bereiden, die bijdragen tot een gezond lichaam en met respect voor de natuur.
Gezond , duurzaam en evenwichtig koken is ondertussen mijn grote passie! Ik wil jou graag persoonlijk adviseren of ik nodig je uit op een gezellig leerrijk kookfeest, zie kookworkshops met contactformulier.
1. Hoe maak ik een evenwichtige maaltijd met de juiste verhouding aan voedingstoffen ?
* belangrijkste voedingsstoffen : koolhydraten – eiwitten- vetten
* onderscheid tussen goede en slechte koolhydraten
* macro- en microvoedingstoffen
http://www.voedingswaardetabel.nl/
2. Hoe zit het met eiwitten, vetten en cholesterol?
* gevaarlijke diëten op basis van proteïnen
* heerlijke vleesvervangers
3. Weet wat je eet!
* gerechten verfijnen en op smaak brengen met kruiden
* wat staat er op het etiket ? http://www.goedgeweten.be/
4. Geplaagd met allergieën
* Glutenvrij, lactose vrij, suikervrij eenvoudige en praktische gerechten
Pingback: Welkom « De Gezonde Smullebek
Beste Veronique,
Een leuk initiatief zo’n blog.
Groetjes,
John
Dag lieve Veeke,
Leuk jouw blog!!!
Zeer inspirerend om me weer meer achter de kookpotten te krijgen.
Tot vlug,
lieve groetjes
Liesbeth
Proficiat met deze blog, Véé
Daar ga ik ook eens werk van maken.
Met koken begin ik in ons nieuwe huisje 😉
Lieve groetjes,
Peter
Ik kan bewijzen dat het ook lekker is !
kusje je dochter Ines 🙂
heel leuk, ga het verder volgen.
Ga alles lezen als ik meer tijd heb.
We kunnen samen nieuwe gerechtjes proberen.
Je tutie
Mjam, daar zitten al direct receptjes bij die ik rap eens ga proberen. Lekker bedankt!
Ik sta steeds weer perplex van je uitgebreide kennis van voedsel en lekker ook !!
Zal je gerechten eens uit proberen !
Dikke kus
Natje x
Je recepten zijn heerlijk. Hopelijk blijf je plaatsen. Gr
Aangenaam verrast, echt iets voor jou hé. Proficiat.
Bedankt Jaak, fijn jou op mijn blog te treffen.
En jij nog steeds een fervent zeiler ?
Cook or eat is niet voor professionelen
Met de pas geplande fruitbomen kun je hopelijk ook in de toekomst je lekkere recepten aanvullen met eigen fruit. Succes!!!!
Pingback: Samen koken …. | Food for Good Vibes
Hallo Veronique…bedankt voor de leuke bakworkshop bij AVEVE in Beek…groetjes Jeanny en zus Annemie
Hallo Jeanny
ik hoop je bij een volgende workshop weer te ontmoeten, jij en je zus brengen de stemming er wel in ;).
Tot baks!
wij zoeken ook koken met glutenvrij, zonder suiker en lactose in de buurt van Tienen