Glutenvrij pastinaak-worteltaart met peer en geitenkaas*

Standaard

20150405_184007

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400gr pastinaken (voor de taartbodem, geschild, in stukken) of andere vaste wortelgroenten of pompoen
  • 100 g amandelpoeder (voor de taartbodem)
  • 25 gr maisbloem
  • 2 eieren (voor de taartbodem, losgeklopt)
  • 2 el tijm (voor de taartbodem)
  • Peper en zout  (voor de taartbodem)
  • 400 g wortelen (voor de vulling, in stukken)
  • 2 peren (voor de vulling, geschild, in stukken)
  • 250 g ricotta (voor de vulling)
  • 3 el geroosterd amandelen (geschaafde)
  • 1 handvol rucola

20150411_103803Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C. Stoof de pastinaken tot ze beetgaar zijn en mix de pastinaken heel fijn in de keukenrobot en doe in een mengkom. Meng er het amandelpoeder en de tijm door. Kruid met peper en zout. Maak een kuiltje in het midden, doe er de eieren in en kneed tot een deeg. Bekleed een vel bakpapier vorm met het deeg en bak 20 à 25 minuten in de oven tot de bodem goudbruin is.

Schil de wortelen en snij ze in dunne repen van 5 cm lang, stoom de wortelen 5 à 7 minuten. Laat uitlekken. Snij de peren in dunne plakjes. Bestrijk de taartbodem met de helft van de ricotta kaas. Beleg de taart met stukjes peer, de wortelreepjes in ster vorm en verdeel de rest van de kaas erover. Besprenkel met olijfolie en zet nog 10 à 15 (laatste 5 minuten onder de gril) minuten in de oven of tot de kaas gesmolten is. Garneer de taart met de geschaafde geroosterde amandelen, rucola en serveer met een slaatje.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s