Aardappelwaaiers me chocoladenips en pistache noten

Standaard

Nodig :  kookpot, vuurvaste schaal, microgolfoven of stoommandje

Ingrediëntenimages

  • Per persoon :
  • 1 middelgrote vastkokende aardappel.
  • 1 kl fijngemalen hazelnoten
  • 1 kl raw cacaonips  (of 100 gr pure chocolade)
  • Een mespunt grof zout

Bereiding
De aardappels wassen maar niet schillen en met een scherp mesje op regelmatige afstand insnijden. Leg twee messen naast de aardappel zodat je ze niet helemaal doorsnijdt.
Zijn de aardappels erg ongelijkmatig snij dan eerst van de onderkant een plakje zodat de aardappel kan blijven staan.
Leg de aardappels in een vuurvaste schaal en zet ze voor de helft onder met water. Kook de aardappelen gedurende 5 à 10 minuten in de microgolfoven.
Verwarm de oven voor op 200°C,
Giet het overtollige water weg. Leg een klontje boter op elke aardappel en de gemalen hazelnoten. Zet ze in de oven gedurende minimum 30 minuten of langer tot ze gaar zijn.
Strooi na het bakken de cacoanips en het grof zout over de gebakken aardappel waaiers.

Plaats een reactie