Zoete aardappel gevuld met ricotta, prei en verse dille

Standaard

Ingrediënten voor 2 personen

2 grote zoete aardappelen
100 gr gare bruine linzen
1 wit van prei stelen
80 gr ricotta
1 kleine ui
1 bussel verse dille
1 eetlepel komijn
1 ui
50 gr gemalen kaas
peper en zout

davBereiding

Was de zoete aardappelen (de schil niet verwijderen), snij ze langs de langste zijde midden (niet helemaal) door en stoom ze gaar. Snipper de dille fijn en hou enkele takjes apart voor de garnering.
Snipper de ui en de prei fijn en fruit met wat olijfolie kort aan, voeg de dille, de komijn en de ricotta toe.
Zet de gril van de oven op 180°C.
Trek de gare zoete aardappel een beetje open. Roer het groentenkruidenmengsel onder de linzen en vul hiermee de zoete aardappelen.
Strooi de gemalen kaas over de gevulde aardappelen. Zet de aardappelen onder de gril en laat goud bruin bakken.

Plaats een reactie