Fritatta met prei linzen en courgette*

Standaard

Ingrediënten
1 prei stengel150 gr courgette
1 sjalot
3 eieren
100 gr gekookte linzen
dav100 gr ricotta
1 koffielepel komijn
1 bussel dille
2 eetlepel olijfolie
1 el bouillon
peper en zout

Bereiding

Snipper de ui en de prei fijn.

Rasp de courgette grof.

Snipper de dille fijn, hou enkele takjes apart voor de garnering.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Verhit de olie in een pannetje en fruit de uisnippers en de prei kort aan

Zet het vuur wat hoger en doe de geraspte courgette erbij, 5 minuten in de pan laten smoren, af en toe roeren.  Breng op smaak met zout en peper en laat de groenten afkoelen.

Klop de eieren op tot een luchtig schuimig mengsel.

Roer de ricotta en de komijn, de verse dille onder de afgekoelde groenten. Voeg de geklopte eieren toe en roer voorzichtig om, zodat het ei schuimig blijft.

Schep het mengsel in een lange rechthoekige ovenschaal en bak 25 minuten op 180°C (de bovenkant moet goudbruin worden). Dien koud of warm op.

Plaats een reactie