Ingrediënten
4 koolrabi
400 gr champignons
1 bussel kervel vers of diepvries
4 eetlepel sojaroom
1 kleine ui
1 eetlepel olijfolie
Peper en zeezout
Bereiding
- Schil de koolrabi’s en stoom ze gaar, dit duurt wel 30 à 40 minuten.
- Snipper de ui en snij de champignons in plakjes. Bak ze in een pan met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Hak de kervel fijn en meng ze door de sojaroom.
- Hol de gare koolrabi’s met een scherpe lepel lichtjes uit (gebruik het vruchtvlees in een soep, zie volgend recept).
- Meng de helft van de kervelroom met de champignons.
- Vul de koolrabi’s met de champignons.
- Schenk de rest van kervelroom in een ovenschaal en plaats de koolrabi’s hierin.
- Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven (200°C)
Pingback: Torentje van polenta met linzenblinis en rocquefortsaus * | De Gezonde Smullebek