Gevulde koolrabi met champignons en kervelroom*

Standaard

koolrabiIngrediënten
4 koolrabi
400 gr champignons
1 bussel kervel vers of diepvries
4 eetlepel sojaroom
1 kleine ui
1 eetlepel olijfolie
Peper en zeezout

Bereiding

  • Schil de koolrabi’s en stoom ze gaar, dit duurt wel 30 à 40 minuten.
  • Snipper de ui en snij de champignons in plakjes. Bak ze in een pan met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Hak de kervel fijn en meng ze door de sojaroom.
  • Hol de gare koolrabi’s met een scherpe lepel lichtjes uit (gebruik het vruchtvlees in een soep, zie volgend recept).
  • Meng de helft van de  kervelroom met de champignons.
  • Vul de koolrabi’s met de champignons.
  • Schenk de rest van kervelroom in een ovenschaal en plaats de koolrabi’s hierin.
  • Zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in een voorverwarmde oven (200°C)

Eén reactie Volgende »

  1. Pingback: Torentje van polenta met linzenblinis en rocquefortsaus * | De Gezonde Smullebek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s