Chili sin Carne met maistortilla*

Standaard

Ingrediënten   chilisincarne
•500 gram soja gehakt of seitangehakt
•1 grote ui fijngesneden
•2 teentjes knoflook, fijngehakt
•1 grote wortel
•2 stengels selder
•1 rode chilipeper zonder zaadjes
•blaadjes van 2 takjes tijm, grof gehakt
•2 eetlepels olijfolie
•1 theelepel gemalen komijn
•1 theelepel koriander
•2 theelepels paprikapoeder
•theelepel gedroogde oregano
•400 gram bruine bonen, uitgelekt en afgespoeld
•6 verse tomaten, grof versneden
•200 gram mais uit blik (of erwtjes)
•4 eetlepels groentebouillon
•6 eetlepels tomatenpuree
•1 eetlepel honing
•1 laurierblad
•peper en zout
•10 sprietjes bieslook
•200 ml zure room

Bereiding
Roer in een kom de fijngesnipperde bieslook in de zure room samen en zet terug in de ijskast.

Was en schil de groenten en snij ze  in kleine blokjes (+- 1 cm).

Stoof de groenten in een pan met 2 eetlepels olie de ui en de knoflook. Daarna het vegetarisch gehakt in de pan en roer goed.Voeg de verse tomaten in kleine blokjes toe en laat een 5 tal minuten koken zonder deksel. Voeg de bouillon en laurier toe en roer er tomatenpuree onder. Meng de honing, tijm en andere kruiden onder het chili, breng aan de kook en laat sudderen.
Als de saus begint in te dikken voeg je de bruine bonen en maïs toe en kook 5 tot 10 minuten verder.Voeg zout en peper toe indien nodig.
Dit chili recept serveert heerlijk op een portie rijst of in een maistortilla met de zure room, geraspte kaas en eventueel geraspte worteltjes.

Volgende »

  1. Pingback: Spelttortilla’s zelf bakken** | De Gezonde Smullebek

  2. Pingback: De veggieburgers waren weer in trek* | De Gezonde Smullebek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s