Linzenballetjes met komkommerdip*

Standaard

Ingrediënten linzen balletjesfoto

250 gr bruine  linzen
2 eetlepels sesamzaadjes
1 eetlepel komijnzaad
1 eetlepel garam masala
1 mespunt sterke paprika
1 stukje ( blokje van 2 cm) verse gember geraspt
2 eetlepel kikkererwtenmeel
1 eetlepel groentebouillon
1 kleine ui fijngesnipperd
1 eetlepel olijfolie
2 eieren geklopt
een handvol blauwe bosbessen
peper en zout

Ingrediënten  voor de komkommerdip
1 komkommer  (ongeveer 1 vierde apart houden voor garnering linzenballetjes)
350 gr volle yoghurt
handvol verse munt fijngehakt
snuifje zout naar smaak
1 eetlepel johannesbroodpitmeel (natuurlijk verdikkingsmiddel E410)

Bereiding  linzenballetjes

Kook de linzen in water gaar ( 2 deel water /1 deel linzen).

Voeg hierbij de fijngesnipperde ui en de groentebouillon. Linzen goed gaar koken tot ze plat zijn.

Laat de linzen afkoelen en meng  deze met al de andere ingrediënten tot een glad veggie-gehakt. Indien het mengsel te vochtig is, voeg nog wat kikkererwtenmeel toe.

Verwarmde oven voor op 180°C.

Maak  balletjes ter grote van een okkernoot van het veggie-gehakt en rol ze even door de sesamzaadjes. Bak de balletjes op 180°C in de oven gedurende een 15 minuten tot ze goudbruin zijn.

Snij ¼ van de komkommer en snij het stuk in fijne ringen, verdeel de ringen in 4 partjes. Prik de balletjes op een  stokje met een stukje komkommer en een blauwe bosbes.

Bereiding  komkommerdip 

Verwijder deels de groene schil van het overige deel van de  komkommer  en rasp de komkommer. Vermeng  de geraspte komkommer met de overige ingrediënten; yoghurt, fijngehakte munt, johannesbroodpitmeel en zout tot een gladde saus.

Serveer de balletjes met saus zoals aangegeven op de foto.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s