Appel druif en vlierbes chutney ***

Standaard

IngrediëntenIMG_3994
* 150 gram gewassen, geriste, afgespoelde vlierbessen
* 500 gram gewassen, geriste, afgespoelde druiven
* 3 dikke appels geschild en in stukjes gesneden
* 2 dikke uien, gepeld en in stukjes gesneden
* 200 gram rietsuiker
* 3 dl appelazijn
* 2 cm gember
* 1 theelepel cayennepeper
* 1 theelepel scherpe paprika

Bereiding
Alle ingrediënten tegelijkertijd in een ruime pan doen en al roerend zachtjes aan de kook brengen.
Net zolang laten pruttelen tot de substantie voldoende ingedikt is (half uurtje, of naar eigen smaak en inzicht).
De chutney in propere gesteriliseerde potten gieten en deze direct afsluiten. De potten eerst een kwartiertje omdraaien, daarna mogen ze weer rechtop.
Koel en donker opslaan. Minimum 2 weken laten staan voor consumptie.

Eén reactie Volgende »

  1. Pingback: Herfst-veggie-paté* | De Gezonde Smullebek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s