Boekweitwafels *

Standaard

Ingrediënten (8 stuks):20150405_131403

  • 90 gram boekweit / 80 gr maisbloem
  • 30 gram arrowroot poeder of maizena
  • 2 eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel tahin met rozijnen of amandelpasta (optioneel)
  • 4 eetlepel lijnzaad (gemalen) of hennepzaad
  • 1 eetlepel honing
  • 120 ml à 150ml kokosmelk of amandelmelk
  • 2 eetlepel zonnebloemolie

Bereiding

Doe eerst de droge ingrediënten in een kom en meng deze door elkaar. Roer de natte ingrediënten door elkaar en meng dan alles tot een mengsel van een consistentie zoals cakebeslag. Eventueel kokos/ amandelmelk beetje bij beetje verder toevoegen totdat de gewenste dikte bereikt is. Doe van dit stevig beslag een kleine pollepel in het midden van de vorm en bak ongeveer 2 minuten tot krokante wafels. Strooi eventueel nog wat steviapoeder op de wafeltjes.

Wafels warm of koud opdienen. Extra lekker : beleg de wafeltjes met banaan, verse ananas, appel of wat gehakte walnoten met rozijnen.

Eén reactie Volgende »

  1. Ze blijven de hele tijd aan mijn wafelijzer kleven.. genoeg olie ingedaan en op de duur ook nog eens het ijzer ingevet..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s