Indiase curry met adukibonen

Standaard

Ingrediënten voor 6 personenIMG_1447

1 el kokosolie
3 stengels witte selder in fijne schijfjes
2 grote wortels in kleine blokjes
1 rode paprika fijn gesneden
1 groene paprika fijn gesneden
1 grote rode ui fijngesneden
2 tenen knoflook fijngesneden
3 cm gember geschild en fijngesneden
4 el Indiase garam masala
100 ml water
250 gram gedroogde adukibonen
1 verse chilipeper
1 blik kokosmelk (400 ml)
1 limoen
bosje koriander
paar stengels bosui in ringetjes
3 el geroosterde gemalen kokos
versgemalen peper en zeezout

Bereiding
Week de bonen 4 uur in koud water.
Kook de bonen beetgaar ( 1 deel bonen + 2 delen water )
Verhit kokosolie in een grote pan met dikke bodem. Bak alle groenten een paar minuten zacht. Voeg de knoflook, gember, zeezout en specerijen toe. Roer met een houten lepel tot het begint te geuren.

Doe de gekookte bonen erbij en voeg het water toe. Breng aan de kook en verlaag het vuur. Laat 20 minuten zachtjes pruttelen. Voeg eventueel nog wat water toe als de bonen het vocht hebben opgekomen.

Breng op smaak met zwarte peper en de chili peper.

Giet de kokosmelk over de curry en laat weer even pruttelen zodat het mengsel dikker wordt.

Schep de curry op borden. Bestrooi met koriander, geroosterde kokos en bosui.
Serveer met rijst en een partje limoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s