Ingrediënten
Kikkererwtballetjes
100 gr droge kikkererwten
1 grote appel
10 dadels
1 eetlepel koriander poeder
1 eetlepel komijnpoeder
1 eetlepel ras el hanout
1 eetlepel kurkuma
1 teen look
1 kleine ui
2 eetlepel sesamzaadjes
5 eetlepel olijfolie
1 eetlepel sojusaus
1 eetlepel worcestersaus
2 eetlepels speltbloem
Saus
5 eetlepels sojaroom
5 eetlepels mosterd
1 koffielepels kurkuma
Peper en zout
Bereiding
Week de kikkererwten 12 uur in water.
Kook ze in dubbel zoveel water, dit duurt minimum een halfuur.
Laat koken tot de kikkererwten gaar zijn.
Snipper de ui en de look fijn, snij de appels en dadels in kleine stukken.
Voeg bij de kikkererwten de kruiden, de sojusaus, de worcestersaus, de olie en mix tot een glad deeg.
Meng alle ingrediënten samen in een kom.
Rol kleine balletjes van het deeg en bak ze in een pan met olijfolie tot ze goudbruin gekleurd zijn.
Bereiding mosterddipsaus, alle ingrediënten in een kommetje mengen.