Ingrediënten voor 4 personen
300 gr quinoa
1 eetlepel groentebouillon
2 teentjes look
250 gr pompoen
50 gr sojabrokken
250 gr champignons
15 walnoten
1 bussel rucola
3 eetlepel olijfolie
peper en zout
Bereiding
Doe de sojabrokken in een kommetje, overgiet met kokend water en voeg 1 eetlepel groentebouillon toe.
Kook de quinoa 15 minuutjes in water, 2 delen water 1 deel quinoa.
Verhit een pan op het vuur en doe er olijfolie in. Plet de teentjes look en snipper ze grof, doe ze in de pan. Bak de look ongeveer één minuut.
Snij de pompoen in kleine blokjes en voeg bij de look. Maak ondertussen de champignons schoon, snij ze in 4 delen en voeg bij de pompoen. Kruid met peper en zout.
Laat 10 minuutjes op een zacht vuur garen.
Hak de noten in grote stukken.
De gare quinoa (gaar als al het water opgenomen is) en de geweekte sojavlokken toevoegen aan het champignonmengsel.
Roer alles goed onder mekaar en laat nog 5 minuten verder stoven.
Serveer de quinoa in een diep bord en werk af met de rucola en de noten
Pingback: Restjes voor de lunchbox* | De Gezonde Smullebek