Glutenvrije appeltaart met boekweit en hazelnoten*

Standaard

11255496_1584106335188619_5872159607420464088_o

Op foto taartje rechts

Ingrediënten voor 1 taart diameter 23 cm

  • 80 g boter, zacht
  • 75 ml honing
  • 2 eieren
  • 1 tl vanillepoeder
  • 125 gr yoghurt
  • 150 g maismeel
  • 140 g boekweitmeel
  • 2 tl bakpoeder

voor de appelen:

  • 2 appelen, in blokjes
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 el ahornsiroop

voor de topping:

  • 75 g geroosterde hazelnoten, grof gehakt
  • 2 el ahornsiroop

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Voor de vulling

    • De appelblokjes met siroop en citroensap mengen

Voor het deeg:

    • Meng alle droge ingrediënten onder elkaar.
    • Meng de natte ingrediënten: roer eerst de zachte kokosolie en ahornsiroop onder elkaar. Klop de eieren op en voeg de eieren toe. Schep er de yoghurt onder en het vanillepoeder. Meng tot een egaal beslag.
    • Meng de natte en droge delen samen en kneed tot een stevige deegbal.
    • Laat de deegbal 1/2 rusten in de koelkast en rol het deeg uit tussen 2 vellen bakpapier.
    • Doe het deeg in een platte taartvorm.

Afwerking:

  • Verdeel de stukjes appel bovenop het deeg en duw ze wat dieper. Strooi er nu de topping over.
  • Bak de taart gedurende 35 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s