Quinoa taart met broccoli, champignons en pecannoten*

Standaard

IngrediëntenIMG_4515

Voor het deeg   taart met diameter van 26 cm
150 gram quinoa
150 gram  ricotta
4 eetlepels gebroken lijnzaad

Voor de vulling
1 kleine broccoli
150 g champignons
1 wit van prei
100 gr zachte geitenkaas
100g gemalen mozzarella kaas
1 eetlepel kokosolie
10 tal pecannoten
zout en peper naar smaak

Bereiding

IMG_3766Voor het deeg
Doe de quinoa in een pan en breng aan de kook ( 1 deel quinoa/ 2 deel water). Zodra het water kookt zet het vuur laag en laat (met deksel op de pan) de quinoa 15 minuten verder zachtjes gaar koken.
Zet het vuur uit en laat de quinoa nog 5 minuten in de pan met deksel garen. Haal de quinoa uit de pan en laat afkoelen.
20150306_180523Meng de ricotta, het lijnzaad, peper en zout onder de koude quinoa en vorm een bal, laat dit 30 minuten rusten in de koelkast.
Le g de bal tussen 2 stukken bakpapier ter grote van de taartvorm (ongeveer 25 cm) en druk plat.20150306_180943
Leg de deegbodem in de taartvorm. Bak de bodem 15 minuten in de voorverwarmde oven op 180°C totdat hij lichtbruin is gekleurd. Laat de bodem afkoelen.

Voor de vulling
Verdeel de broccoli in kleine roosjes en kook beetgaar. Laat de broccoli afkoelen. Snipper de prei fijn en stoom kort Snij de champignons in schijven. Verwarm de oven voor op 180°C.
brocoliemoes gietenkaasDoe de geitenkaas bij de broccoli en plet dit tot een smeuïge moes. Verdeel deze moes over de voorgebakken quinoabodem. Verdeel de helft van champignons en de prei over de moes en strooi de gemalen kaas erover. Garneer de taart met het laatste rest van de champignons en de pecannoten. Bak de taart 25 min in de oven op 180°C.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s